Wednesday, February 25, 2015

Ciabatty z oliwkami

Co będzie potrzebne?
4 ciabatty
słoiczek czarnych oliwek
10 pieczarek
ser pleśniowy Brie
zioła prowansalskie
sól
pieprz
czosnek granulowany
oliwa z oliwek

Przygotowanie
Oliwki kroimy na pół. Ser trzemy na tarce lub kruszymy na małe kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie smażymy na rozgrzanej patelni.
Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu, następnie wkładamy oliwki, pieczarki i ser. Całość doprawiamy czosnkiem i ziołami.
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze. Obok układamy bułki z oliwkami i serem. Wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.
Podajmy na ciepło.

Smacznego! :)

14 comments:

  1. Hum...yammi! Looks so delicious!

    http://finddyourway.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  2. chomikuję wszystkie przepisy, więc ten również powiększy moją osobistą książkę kucharską ;)
    Pozdrawiam.

    ReplyDelete
  3. Jak to pysznie wygląda! Tylko u mnie oliwki odpadają, nienawidzę ich smaku, a ciabatty mogłabym zastępować pysznymi bułeczkami szpinakowymi, które są w moim osiedlowym sklepiku! : )
    robertakaaa.blogspot.com : )

    ReplyDelete
  4. dość apetycznie wygląda ^.^ na pewno spróbuje!

    http://wojdynkafashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Wygląda super, aż chce się jeść :)
    Pozdrawiam serdecznie, Mój Blog//KLIK :))

    ReplyDelete
  6. o matko! Wygląda to przepyszcznie!!! Zapraszam do siebie - nowy post, http://idacupas.blogspot.com <3

    ReplyDelete
  7. wygląda apetycznie

    zapraszam do mnie, skomentowałam i liczę na to samo http://iamemilias.tumblr.com/

    ReplyDelete

Komentarze obraźliwe, złośliwe, które nie będą dotyczyły stylizacji ani zdjęć NIE BĘDĄ PUBLIKOWANE. Komentarze dotykające moich bliskich lub mojego życia prywatnego również NIE UJRZĄ ŚWIATŁA DZIENNEGO : ) Pozdrawiam !